Jante Leupen

Architect / eigenaar bij Zeerover Architecten

ir. Jante Leupen is afgestudeerd bij de afstudeerrichting architectuur aan de Technische Universiteit Delft in 2001. Zij is als architect werkzaam geweest op verschillende architectenbureaus waaronder Rudy Uytenhaak architecten, Claus en Kaan architecten te Amsterdam en Zeerover architecten te Werkhoven. Momenteel voert zij samen met Niels Beekman de directie van Zeerover architecten. Aan haar ontwerpen ligt steeds een duidelijk concept ten grondslag dat voortkomt uit haar fascinaties voor o.a. licht, kunst en filosofie.
Zij is ook als projectcoördinator betrokken geweest bij de stichting Geluid in Zicht in het
maquetteproject voor blinden van het gebouw van de Tweede Kamer der Staten Generaal. Dit is een pilotproject en krijgt mogelijk een vervolg in andere openbare gebouwen zodat blinden en slechtzienden zich in openbare gebouwen zelfstandig kunnen oriënteren en bewegen. Daarnaast zit zij in het bestuur van de stichting Dutch Daylight, die het gebruik van daglicht promoot in de gebouwde omgeving. Zij organiseren o.a. workshops, excursies en reiken de daylight award uit. Met deze activiteiten probeert de stichting de importantie van daglicht op de agenda te krijgen bij o.a. architectenbureaus, ontwikkelaars, de overheid, zorginstellingen, scholen etc. Namens deze stichting adviseert Jante mee aan de richtlijnen voor de nieuwe daglicht norm.

Naast daglicht heeft Jante een grote passie voor fietsen, hardlopen en zwemmen en is lid van de UHTT (Utrechtse Heuvelrug Triathlon Team).

foto_jante_2_400x400

Zeerover architecten
Kerkweg 9
3701HD Zeist
030 7370245

Zeerover - architectuur en interieur